Merry Christmas!
Ik weet het, ik weet het, het gras is altijd groener bij de buren, maar toch! Berichten van een witte kerst, sneeuwellende, gevloek op de NS, laat op het werk en andere misere; het klinkt me in deze tijd als muziek in de oren. Ik wil dik ingepakt, al fluitend een stukje fietsen door de witte wereld. Ik wil in de sneeuw tennissen tegen het VVR. Ik wil meevloeken! Ik wil aanschuiven bij de Scholtes voor de traditionele vis en gezelligheid en morgenochtend wakker worden met de geur van verse, warme broodjes bij moes thuis! Ik wil de televisie aandoen en me groen en geel ergeren aan de cast van GTST en de rest van dat RTL-tuig (want dat IS het!), die me in een overdaad aan quasi-gezelligheid een fijne kerst toewensen! John Williams die bibberend van de kou, de vers gevallen sneeuw van zich afschuddend het ideale kersthuis binnenvlucht, warm onthaald met een kop warme chocolademelk uit handen van Irene Moors. Marco Borsato die op de achtergrond de piek op de boom zet! Ik wil ze!
Maar nee. Ik vlucht niet naar binnen om te schuilen voor de kou, maar voor 30 graden en een gat in de ozonlaag. Ik geniet van de airco in het plaatselijke winkelcentrum, waar de klanken van Mariah Carey me tegemoet komen en een dik ingepakte kerstman in een slee op de foto gaat met kinderen, om me eraan te herinneren dat het ook hier toch echt kerst is. Als ik de televisie aandoe is het de cast van Neighbours die me een fijne kerst wenst, toezwaait vanuit het zwembad en bedekt wordt met bubbels...BUBBELS! In plaats van sneeuw! De nagel aan de doodskist van de kerstgedachte en reden genoeg om een natie zijn recht om kerst te vieren te ontnemen, imho.
Gelukkig brengt een beetje omgekeerd redeneren de verloren kerstgedachte ook weer terug. Want verlost van alle oppervlakkige, sneeuwachtige praktijken is kerst ook een tijd voor reflectie, contemplatie en andere dure termen.Stil staan bij wat je hebt, wat je niet hebt en alles wat je misschien wel voor lief neemt. Dan ben ik ineens aan de andere kant van de wereld, mis ik mijn familie en vrienden, Hollandsche guurheid en erwtensoep, maar ben ik ook blij dat ik ben waar ik ben, gedaan heb wat ik gedaan heb en ga doen wat ik ga doen. Blij dat ik hier samen met mijn huisgenoten met weemoed de kerstkant van youtube verken, terwijl we ons best doen om kerst zo veel mogelijk na te bootsen. De kerstboom staat, de pakjes liggen eronder en alles is klaar om eerste kerstdag op typisch Australische manier te vieren: op het strand met een biertje in de hand!
Iedereen een hele fijne kerst en een fantastisch 2011!
Jij ook hele fijne kerstdagen en we zien je wer in 2011!!
Dikke kus
P.s ik snap het verlangen naar een traditioneel kerstfeest maar hè kerst met je billen op het strand wie kan dat zeggen :p
Xxx
Kijk, toch nog een verhaaltje even! haha
Jij ook een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar ondanks de nare reacties op FB ;)
Jaaaa, je had me! Ik werd emotioneel en ik had bijna echt bijna meelij. Toen kwam toch even spijkerhard dat beeld van een pilsje op het strand mijn hoofd binnenzeilen. Ja echt kut ja! :-) Fène Kegs!
Net terug van de vis van Beppie, struikel ik over je bericht. Ja ik miste je ook daar. Dacht af en toe als ik Lars zag lopen, hé daar is Bou. Dus volgend jaar er gewoon weer bij. Heppie X-mas daar!!!
ciao
Lief broertje!
Mij had je ook hoor! Geen meelij maar ik mis je wel en prijs me gewoon een beetje extra gelukkig met onze witte kerst. Ga genieten van jouw versie van kerst want volgend jaar wacht je (waarschijnlijk) weer een ordinaire.
Ho ho ho Merry Christmas.
Kus
Zusje
We eten volgende maand wel vis in NZ, ok?
TaP
Is er geen wit zandstrand in de buurt? Lijkt me een perfecte combo van de Australische en Nederlandse kerstgedachte!
Fijne alles!
Ja, Bou zoals mijn stokpaardje, blijven genieten.
Mooi verwoord, jou Kerstgedachten.
Lars begint inderdaad een beetje op jou te lijken, in een flits. je moeder viel het ook al op.
Fijne kerst daar in Down Under en tot snel.
Opmerkelijk, die tegengestelde verhalen.....van Gjalt en Susanne krijgen we geweldige berichten over kerst bij 30 graden aan de tropische kust in Mexico....daar zouden WIJ wel willen zijn! Maar Boudewijn, hoe dan ook: voor jou heel fijne kerstdagen en een heel goed 2011!
Leuk verhaal weer! Ik denk zomaar dat de mensen van het VVR het heulemaal niet erg vinden dat jij met kerst niet weer tegen de muur aan het tennissen bent.....dat doorstaan ze nu al zoveel jaren. ;)
Geniet van je zomerkerst! Volgens de berichten belanden we hier langzaam in een soort nieuwe ijstijd, dus ik denk dat het de komende jaren zomaar weer wit zal zijn!
Merry X-mas!
Liefs Kim
he Bou,
jij ook een fijne kerst, ik zie je graag weer in 2011!!
jij ook fijne dagen en genietvolle jaarswisseling en volgend jaar weer van de vispartij, want langer kunnen we niet zonder je!
See you in NZ! dikke kus
De kerst is al halverwege, hopelijk heb je het gezellig. Feestdagen in de hitte is toch weer een nieuwe ervaring! Misschien knalt het vuurwerk ook wel anders. Is je filmpje al af, zien zien zien.....
Fijne dagen amigo.
Ciao.
Hebben ze daar nog Neighbours op TV!??!! Met Kylie? En Jason?
Tja, kerst in het zand is weer eens wat anders! En ach, die sneeuw, die vervloek je de komende 50 jaar nog vaak genoeg. Dat kan je van Aussieland niet zeggen ;-)
Ik hoop dat je een heerlijke zanderige kerst hebt gehad, de kersteditie van Neighbours tearjerking was, en je volop hebt genoten van je eigen Aussie kerst editie!!! Merry X-mas!!
Bou
Wat was het fijn om toch even te Skype op mijn birthday! Ik ben die sneeuw hier helemaal ZAT, geef mij maar zand en strand! Ik zie je in NZ, gezellig! Kus
Knaap, bij jou is het al nieuwjaar en dus wens ik je veel reisplezier en een fijn 2011 toe. Zag net op nu.nl wat fotos van de harbor brigde, missie geslaagd zou ik zeggen. ik mag nog een volle dag wachten,ga nu opzoek naar droge gist om hier zelf maar wat ballen te bakken.adios
Boudewijn!
Bij deze nog de beste wensen voor 2011! Je verhalen (die je redelijk beperkt houdt, maar toch) zijn echt vet om te lezen. Maar ik ga misschien nog wel het meest stuk om die foto's van je. Vooral die teksten erbij haha. Ik zou wel steeds willen reageren, maar dat is ook weer wat overdreven. Als je nog naar Nieuw-Zeeland gaat: veel plezier! Wat een gruwelijk land moet dat zijn... Maar dat hoor ik allemaal wel weer te zijner tijd.
Hé de groeten!
hey bou,
ik snap wat je bedoeld. Ik zou dat ook hebben als ik een COMPLEET andere kerst zou vieren. Maarja hier thuis denk ik nu, Lucky bastard die bou. Ik vind het vet wat je doet en gelukkig heb je je draai gevonden daar.
hope to see ya back in holland this year mate!
xx je neefje